Miljö

Kontakta oss

En del av vårt miljöarbete

Miljövänligt papper och grön el

När du väljer Hedlunds papper så får du miljövänligt papper av hög kvalitet från ett miljömedvetet företag. Allt papper är härproducerat i Göteborg och alla våra färger som vi trycker med är vattenbaserade (för att minska användning av kemikalier). All vår el som vi använder för produktion är grön och vi har valt att producera vårt papper enligt FSC.

FSC-certifierat för hållbar skog

FSC, Forest Stewardship Council, är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC.

Vi väljer att FSC-certifiera vårt papper och väljer därmed trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.

Hållbart skogsbruk blir miljövänligt papper

Hedlunds papper deltar frivilligt i FSCs arbete eftersom vi tycker att det är viktigt att värna om ett ansvarsfullt skogsbruk. Ett arbete som inte bara ger rent vatten, frisk luft och bidrar till att bromsa den globala uppvärmningen utan även mat, medicin och viktiga naturresurser som timmer och papper.

Hedlunds papper tänker globalt, agerar lokalt, för framtiden.